PRODUSE / SERVICII

Constructii metalice industriale si rezidentiale, management de proiect, proiectare generala pentru orice tip de investitie, proiectare pentru specialitatile rezistenta - structuri din beton, rezistenta - structuri din metal, panotaje, detaliere structuri din metal. Distributie si consultanta produse SIKA si MEA.

Detaliere structuri metalice


MeCAD ofera servicii de realizare a planurilor de montaj si de detalii de executie pentru structuri metalice. Experienta noastra si dotarile tehnice de care dispunem ne recomanda ca un partener de incredere pentru astfel de lucrari. In functie de cerinte si de beneficiar, serviciile sunt:

1. Servicii de detaliere pentru fabrici / ateliere producatoare de confectii metalice.
Oferta se adreseaza celor care produc confectii metalice dupa planuri venite de la diversi proiectanti, mai mult sau mai putin specializati pe structuri metalice.

Cu ce va ajuta acest serviciu? Nu mai aveti nevoie sa investiti intr-un departament intern care sa realizeze aceste planuri (sa transpuna planurile venite de la proiectant intr-un "limbaj intern" - desene DWG / DXF si fisiere NC pentru masinile cu comanda numerica). Un astfel de departament inseamna o investitie relativ importanta, nu numai din prisma banilor investiti, cat mai ales din perspectiva oamenilor care trebuie instruiti. In plus, beneficiati de experienta noastra in realizarea de astfel de planuri - am proiectat sute de hale, care insumeaza mii de repere si care au fost executate de diverse fabrici. Suntem foarte flexibili si ne putem adapta oricaror cerinte!

Pe baza planurilor furnizate de proiectantul initial (in general sunt planuri 2D), realizam modelarea tuturor elementelor si pieselor componente. Pastram codificarea elementelor care trebuie livrate (exemplu: ST-1 - stalp 1, GR-3 - grinda 3, etc) si pe cat posibil si a pieselor care le compun (P-1, P-2, etc).
La final se livreaza fabricii / atelierului fisiere AutoCAD (DWG sau DXF), fisiere pentru programarea masinilor cu comanda numerica (nc-uri), dar si o lista de materiale completa si corecta (pentru elementele de tip tabla se poate alegea optiunea ca materialele sa fie "fara taieturi"). Suplimentar se poate furniza si o suprafata de vopsire.

Suplimentar, daca se doreste, se pot realiza si planurile de montaj. In acest fel se realizeaza si o verificare a conformitatii tuturor elementelor fabricate cu constructia finala. In momentul in care se face asamblarea structurii se pot identifica problemele (dimensionale sau de montaj) si se pot corecta din faza premergatoare fabricatiei!
Rezulta ca nu se vor pierde bani cu materiale suplimentare sau cu timp pierdut pe santier pentru remedierea acestora.

2. Servicii de verificare a unui proiect pentru o structura metalica
Oferta se adreseaza atat antreprenorilor generali cat si beneficiarilor finali, care doresc sa verifice ca proiectul pe care il detin este complet si satisface cerintele lor.
Pe baza planurilor sau a datelor primite de la beneficiar, MeCAD creaza un model 3D cu toate elementele din proiect. La finalizarea modelului se poate face o analiza comparativa cu proiectul initial si cu cerintele beneficiarului.
De ce sa platiti un astfel de serviciu?
a) Deoarece sunt foarte putini proiectanti specializati pe structuri metalice. Sunt si mai putini cei care dispun de instrumente (programe) de modelare 3D performante si care sa stie sa le foloseasca.
b) O eroare nedetectata la timp poate duce la pierderi de materiale, timp si bani mult mai mari decat pretul unei astfel de verificari.
c) Daca proiectul este cu Fonduri Europene, nu se mai pot face suplimentari de materiale si bani. Beneficiarul suporta in totalitate costurile suplimentare!

limba ro limba en
Linked-in